donderdag 26 april 2012

Nooit meer naar de Pont du Gard

















De Pont du Gard is een schitterend erfgoed, maar zo langzamerhand alleen nog maar te bekijken door de elite.

Wat is er aan de hand? Afgelopen weekend gingen we met onze logé's naar de Pont du Gard, want die is toch echt de moeite waard. We zagen wat nieuwe borden met heel veel informatie, vlakbij de slagboom voor het parkeerterrein. Ik las vluchtig de informatie en trok een kaartje. Na na ongeveer anderhalf uur gingen we weer terug naar de auto, maar moesten natuurlijk eerst onze parkeerkaart afrekenen. 

Toen ik het kaartje in de automaat stopte, zag ik een bedrag staan van 18 euro. Mijn eerste reaktie was: "een foutje". Maar helaas; ook de automaat ernaast gaf 18 euro aan. Anderhalf uur parkeren kost dus 18 euro.

Hoe komt het dat het parkeren ineens zo duur is geworden? Ik vind het te schandalig voor woorden. Maar .... je kunt ook een abonnement nemen en dat kost 23 euro voor een heel jaar. 
Er was op het hele parkeerterrein geen Franse auto te bekennen en we hoorden alleen Japans, Spaans en Engels. Dat betekent dus dat vooral de toerist - om het maar even op z'n Amsterdams te zeggen - wordt genaaid. 

In het vervolg laat ik onze vrienden wel een foto zien van de Pont du Gard. Wij gaan er in ieder geval niet meer naar toe. En u bent gewaarschuwd!  

Jos Bank/26 april 2012

2 opmerkingen:

  1. Beste Jos ( en Marian ) ,

    Take care want in Italië kunnen ze je ook naaien , in ieder geval met het gevoel laten zitten dat je etc . Geniet ervan.
    Je vergist je . Wij zijn al 3 jaar "membre " van de vrienden van de Pont du Gard . Kost € 23 per jaar . Elk jaar een pas . Onbeperkt parkeren - zelfs met 4 man extra in de caravan - ha ha - en het werelderfgoed bezoeken. Gratis lezingen ... en bezoek aan het Museum , daar hadden jullie ook nog een 1/2 uur voor uit moeten trekken ! Blijft boeien en je raakt er niet uitgekeken.
    Conclusie : € 18 is parkeren + toegang voor het werelderfgoed met je logé 's.
    Had die € 5 extra maar betaald .
    Dan had je de pas en was je lid voor een heel jaar en kan je er 365 dagen terecht met je gasten .

    Buon Viaggio en vergeet niet zowel Museo Uffizi als ook Pitti te bezoeken en de "schone nep- Daniel" te bewonderen.

    met hartelijke groet
    jeroen de Koning











    wonderen . Dan ben je je weer bewust hoe mooi en "ongeleefd " we als jongeling vroeger waren .

    BUON VIAGGIO

    Jeroen de Koning
    Veel plezier en "BUON VIAGGIO ".

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en het vreemde is, dat het bezoek aan de PdG zelf gratis is, het is alleen het parkeren wat geld kost.
    Je kunt dus ook je auto langs de weg parkeren (vanaf Remoulins of bij Vers Pont du Gard) en er naar toe lopen. Dan kost het je niets.
    Maar ik heb ook het abonnement genomen en ga er zeer regelmatig met mijn kids naar toe!

    BeantwoordenVerwijderen